Peten Puolikas A:sta Ö:hön

VI Peten Puolikas juostaan 11.8.2018 Lapinjärvellä. Tämä sivu sisältää tärkeää tietoa osanottajalle. Pyydämme tutustumaan sivuun huolella ennen tapahtumaa.

Juniorisarjojen tiedot löytyvät oheistapahtumaosiosta.


Osallistumismaksun maksaessaan juoksija vahvistaa tutustuneensa näihin tietoihin sekä noudattavansa tällä sivulla esitettyjä ehtoja ja sääntöjä. Lisäksi osallistumismaksun maksaessaan juoksija sitoutuu verkkokaupan ehtoihin.

Tiedot päivitetty 9.8.2018.Aikaraja

Tapahtumassa on kolmen (3) tunnin aikaraja, jonka aikana juoksijan on ylitettävä maaliviiva. Muussa tapauksessa osallistujan tulos hylätään.

Aikataulu
12.00 Tapahtuma-alue avautuu
13.40 Reitin esittely juniorisarjan osallistujille
13.45 Ilmoittautuminen päättyy
13.50 Puolimaratonin lähtökuulutus
14.00 Puolimaratonin lähtö
14.05 Juniorisarjojen lähdöt porrastetusti
14.50 10 kilometrin lähtökuulutus
15.00 10 kilometrin lähtö
15.15 Juniorisarjojen palkintojenjako
n. 15.25 Ensimmäiset puolimaratonin juoksijat maalissa
n. 15.35 Ensimmäiset 10 kilometrin juoksijat maalissa
16.00 Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye esiintyy
16.30 Palkintojenjako
17.00 Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye esiintyy
18.00 Peten Puolikas päättyy

Ajanotto

Jokaiselle juoksijalle otetaan henkilökohtainen aika, joka julkaistaan kotisivuilla tapahtuman jälkeen. Virallinen aika on bruttoaika, jonka otto alkaa lähtölaukauksesta ja päättyy siihen hetkeen, kun juoksija ylittää maalilinjan.

Ajanottopalvelun toteuttaa yhteistyökumppanimme Kari Utulahti.

Ennakkoilmoittautuminen

Otamme vastaan ennakkoilmoittautumisia toukokuun 12. päivästä alkaen. Kulloinkin voimassa oleva ilmoittautumishinta on esillä ilmoittautumissivulla. Juoksija-kortin haltijat ovat oikeutettuja alennukseen osallistujamaksusta (ei koske joukkuekilpailuja ja tiettyjä kampanjoja).

Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu kotisivujemme ilmoittautumissivulla. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tapahtumapaikalla kisakansliassa. Varaamme oikeuden olla vastaanottamatta jälki-ilmoittautumisia mikäli tapahtuma on loppuunmyyty. Suosittelemme ennakkoilmoittautumista osallistumispaikan varmistamiseksi!

Ilmoittautuminen on sitova. Maksua ei palauteta, vaikka osanottaja peruisi aikeensa osallistua tapahtumaan. Ilmoittautumista ei ole mahdollista siirtää seuraavalle vuodelle.


Juottoasemat

Juottoasemilla tarjotaan vettä ja urheilujuomaa. Lisäksi osalla juottoasemista on pientä purtavaa, kuten maustekurkkulohkoja, hedelmäkuutioita ja banaania.

Puolimaraton: 3,5 km, 9,0 km, 13,0 km & 17,6 km.
10 kilometrillä: 3,5 km & 6,5 km.


Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista ainoastaan tapahtumapäivänä paikan päällä. Maksutapoina ovat käteinen ja Smartum Oy:n palvelusetelit. Lue lisää maksutavoista jäljempänä tekstissä. Jälki-ilmoittautuminen päättyy 13.45. Huom! Emme vastaanota korttimaksuja!

Järjestäjä Marathon Team Lapinjärvi ry varaa oikeuden olla vastaanottamatta jälki-ilmoittautumisia tapahtumapäivänä.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestää Marathon Team Lapinjärvi ry.

Keskeyttäminen

Mikäli juoksija keskeyttää kilpailun, tulee hänen ilmoittaa keskeyttämisestään viivyttelemättä lähimmälle ratavirkailijalle, liikenteenohjaajalle tai ensiapuyksikölle. Pyrimme järjestämään keskeyttäneille kilpailijoille kuljetuksen kilpailukeskukseen mahdollisimman pian.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Lukkarinpuistossa. Vaatteidenvaihto ja peseytyminen on järjestetty läheisellä alakoululla.

Numerot on noudettava kisakansliasta. Numeroiden luovutus tapahtuu ilmoittautumistodistusta vastaan, joka toimitetaan juoksijan sähköpostiin.

Kilpailunumero

Osallistujille määrätään kilpailunumerot. Kilpailunumeron tulee olla koko juoksun ajan rintamukseen kiinnitettynä niin, että numero on helposti luettavissa. Ilman numeroa juoksevat henkilöt poistetaan reitiltä. Numeron saa pitää muistona tapahtuman jälkeen.

Loukkaantuminen ja omavastuu


Mikäli juoksija loukkaantuu kilpailun aikana, kehotamme häntä ottamaan yhteyttä radan varrella päivystävään ensiapuryhmään tai ratavirkailijaan. Kilpailukeskuksessa päivystää ensiapuryhmä koko tapahtuman ajan.

Kilpailija osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei ole vastuussa mistään aiheutuneista vammoista tai vahingoista.

Lähtöalue

Lähtöalueena toimii Lapinjärventien suora kunnantalon edessä. Kylänraitti suljetaan liikenteeltä lähdön ajaksi.

Maali

Maalialue sijaitsee Lukkarinpuistossa. Maalissa tarjolla on runsas huolto: nesteytystä ja purtavaa. Jokainen maaliin juossut saa tapahtumaa varten varta vasten lyödyn mitalin.

Maksutavat

Ennakkoilmoittautuminen kotisivuillamme on mahdollista maksaa tilisiirtona.

Mikäli haluat maksaa Smartum Oy:n seteleillä, ole hyvä ja käytä tähän tarkoitukseen varattua omaa ilmoittautumislomaketta (linkki ilmoittautumissivulla). Huom! Turvallisuussyistä älä lähetä Smartum Oy:n seteleitä postissa! Maksu seteleillä tapahtuu aina paikan päällä.

Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä on mahdollista maksaa joko käteisellä tai Smartum Oy:n palvelusetelillä.
- Käteinen: vastaanotamme vain euroja ja enintään viidenkymmenen euron (50 EUR) suuruisia seteleitä. Emme vastaanota suurempia seteleitä turvallisuussyistä.
- Smartum Oy:n palveluseteli: Marathon Team Lapinjärvi ry hyväksyy jälki-ilmoittautumisen maksutavaksi Smartum Oy:n tarjoamat 4 euron arvoiset liikuntasetelit sekä 5 euron arvoiset liikunta- ja kulttuurisetelit.

Huomaathan, että Smartum Oy:n tarjoamiin työnantajan tukemiin maksusuorituksiin pätevät seuraavat ehdot: Marathon Team Lapinjärvi ry hyväksyy ilmoittautumismaksun maksutavaksi ainoastaan Smartum Oy:n tarjoamat 4 euron arvoiset liikuntasetelit sekä 5 euron arvoiset liikunta- ja kulttuurisetelit. Setelit ovat aina henkilökohtaisia työsuhde-etuja, joten voit maksaa niillä ainoastaan oman ilmoittautumisesi! Turvallisuussyistä maksu seteleillä tapahtuu kilpailupäivänä paikan päällä. Emme vastaanota seteleitä postitse!

Ainoastaan voimassa olevat ja allekirjoitetut setelit kelpaavat maksuvälineeksi. Seteleillä maksavan tulee olla valmis todentamaan henkilöllisyytensä ilmoittautumisen yhteydessä. Marathon Team Lapinjärvi ry pidättää oikeuden olla hyväksymättä sellaisia palveluseteleitä, joiden aitoutta tai joiden käyttäjän henkilöllisyyttä ei syystä tai toisesta kyetä varmentamaan.

Mitali ja palkinnot

Jokainen osanottaja saa maaliin tultuaan tapahtumaa varten vasten lyödyn uniikin mitalin. Jokaisen sarjan kolmen kärki palkitaan pokaalein. Lisäksi nopein mies ja nopein nainen palkitaan erillisillä kiertopalkinnoilla.

Nimenvaihdos

Kilpailunumeroa ei saa luovuttaa toiselle osallistujalle ilman järjestäjien suostumusta. Nimenvaihdos tulee tehdä kilpailukansliassa.

Osallistumismaksut

Peten Puolikkaan osallistumismaksut vuoden 2018 tapahtumaan ovat seuraavat.

Ennakkoilmoittautuminen 9.8.2018 mennessä

25,00 euroa (Juoksija-kortilla 22,00 euroa)

Jälki-ilmoittautuminen tapahtumapäivänä

30,00 euroa (Juoksija-kortilla 27,00 euroa)

Kulloinkin voimassa olevasta hinnasta saa kolmen (3) euron alennuksen Juoksija-kortilla. Lisäksi voimassa saattaa olla erillisiä rajoitettuja kampanjoja.


Peseytyminen ja vaatteidenvaihto

Peseytymismahdollisuus on järjestetty läheisen alakoulun liikuntasalissa. Alakoulun osoite on Koulutie 16, 07800 Lapinjärvi. Samassa yhteydessä on myös vaatteidenvaihto. Tiloihin pääsevät ainoastaan juoksutapahtuman osallistujat, joiden tulee esittää kilpailunumero tilojen päivystäjille. Tämän johdosta kilpailunumero on ehdottomasti noudettava ensin kilpailukeskuksesta ennen siirtymistä vaatteidenvaihtoon.

Tavaroitaan voi jättää säilytykseen kilpailukeskukseen. Etenkin arvotavarat, kuten lompakot ja avaimet on syytä tuoda turvallisuussyistä kilpailukeskuksen yhteydessä olevaan tavarasäilytykseen, joka on juoksijoille maksuton.

Sarjat

Kymmenelle kilometrille on mahdollista osallistua seuraavissa sarjoissa:
- miehet yleinen
- naiset yleinen
- hölkkäsarja (ajanotto)

Puolimaratonille on mahdollista osallistua seuraavissa sarjoissa:
- miehet yleinen
- naiset yleinen
- miehet 40 vuotta
- naiset 40 vuotta
- miehet 50 vuotta
- naiset 50 vuotta
- miehet 60 vuotta
- naiset 60 vuotta
- hölkkäsarja (ajanotto)

Tapahtumalla ei ole ala- tai yläikärajaa. Ikäsarjoissa kyse on minimi-iästä. Esimerkiksi naiset 50 vuotta -sarjaan osallistuessaan juoksijan on oltava syntynyt 11.8.1968 tai aiemmin. Juoksijalla on aina oikeus osallistua yleiseen sarjaan, mikäli hän näin tahtoo.

Urheilujuoma


Yhteistyökumppanimme huollossa on Hart Sports.

Valitukset, protestit ja oikaisuvaatimukset

Mahdolliset valitukset, protestit ja oikaisuvaatimukset tulee osoittaa kilpailukansliaan viimeistään tunnin sisällä siitä, kun viimeinen juoksija on tullut maaliin. Kaikki edellämainitut tulee suorittaa kirjallisesti, jotta tuomaristo voi kokoontua käsittelemään niitä. Tuomaristo käsittelee protestit ennen tulosten virallista vahvistamista. Kilpailunjohtajan vahvistama tuomariston päätös on lopullinen, eikä siitä voi valittaa. Muuta palautetta ja tapahtumaan liittyvät reklamaatiot voi jättää tämän sivuston yhteydenottolomakkeen kautta.Vastuunvapautuslauseke

'Force majeuren' johtaessa tapahtuman peruutukseen tai keskeyttämiseen tai tarjottujen palveluiden / ohjelman muutoksiin kilpailunjärjestäjä Marathon Team Lapinjärvi ry ei korvaa mitään välillisesti tai välittömästi aiheutuneita kuluja, tulonmenetyksiä tai muitakaan vahinkoja.

'Force majeureksi' katsotaan sellaiset ylitsepääsemättömät esteet kuten sota, poliittiset levottomuudet, lakko, luonnonmullistukset (kuten tulvat, myrskyt ja maanjäristykset), järjestäjän, alihankkijoiden tai muiden keskeisten yhteistyökumppaneiden ajautuminen kohtuuttomiin taloudellisiin vaikeuksiin (jotka johtavat tai ovat johtamassa vararikkoon, konkurssiin tai velkasaneeraukseen) tai järjestelyistä keskeisesti tai muulla tavalla merkittävästi vastuussa olevan henkilön äkillinen kuolema, vaikea vammautuminen tai muu terveydellinen seikka, joka vaikuttaa työkykyyn tapahtuman järjestelyiden suhteen.