Peten Puolikas A:sta Ö:hön

V Peten Puolikas juostaan 1.7.2017 Lapinjärvellä. Tämä sivu sisältää tärkeää tietoa osanottajalle. Pyydämme tutustumaan sivuun huolella ennen tapahtumaa.

Juniorisarjojen tiedot löytyvät oheistapahtumaosiosta.


Osallistumismaksun maksaessaan juoksija vahvistaa tutustuneensa näihin tietoihin sekä noudattavansa tällä sivulla esitettyjä ehtoja ja sääntöjä. Lisäksi osallistumismaksun maksaessaan juoksija sitoutuu verkkokaupan ehtoihin.

Tiedot päivitetty 1.3.2017.Aikaraja

Tapahtumassa on kolmen (3) tunnin aikaraja, jonka aikana juoksijan on ylitettävä maaliviiva. Muussa tapauksessa osallistujan tulos hylätään. Lähtö tapahtuu kello 12.00 ja aikaraja täyttyy kello 15.00. Aikaraja koskee myös joukkuekilpailua.

Aikataulu

8.00 Tapahtuma-alue avautuu yleisölle, kilpailukanslia avoinna numeroiden noutoa varten
8.30 Peten Puolikkaan ja juniorisarjojen jälki-ilmoittautuminen avautuu
10.45 Juniorisarjojen jälki-ilmoittautuminen päättyy
11.00 Juniorisarjojen lähdöt porrastetusti
11.40 Jälki-ilmoittautuminen Peten Puolikkaalle päättyy
11.45 Numeroiden luovutus päättyy
11.55 Juoksijoiden ohjaus lähtöalueelle aloitetaan
11.57 Lähtöalue suljetaan. Juoksijoiden siirtyminen lähtökarsinaan Harjutielle
11.59 Juoksijoiden siirtyminen lähtöviivalle
12.00 Peten Puolikkaan lähtö (10 kilometriä ja puolimaraton)
12.15 Juniorisarjojen palkintojenjako
n. 12.35 Ensimmäiset 10 kilometrin juoksijat saapuvat maaliin
13.00 10 kilometrin kilpasarjojen palkintojenjako
n. 13.20 Ensimmäiset puolimaratonin juoksijat saapuvat maaliin
14.15 Puolimaratonin kilpasarjojen palkintojenjako
15.00 Kolmen tunnin aikaraja täyttyy, arpajaiset
16.00 Kilpailukanslia suljetaan
16.30 Tulokset vahvistetaan
17.00 Tapahtuma-alue suljetaan

Ajanotto

Jokaiselle juoksijalle otetaan henkilökohtainen aika, joka julkaistaan kotisivuilla tapahtuman jälkeen. Virallinen aika on bruttoaika, jonka otto alkaa lähtölaukauksesta ja päättyy siihen hetkeen, kun juoksija ylittää maalilinjan.

Ajanottopalvelun toteuttaa yhteistyökumppanimme Kari Utulahti.

Ennakkoilmoittautuminen

Otamme vastaan ennakkoilmoittautumisia maaliskuun 6. päivästä alkaen. Kulloinkin voimassa oleva ilmoittautumishinta on esillä ilmoittautumissivulla. Juoksija-kortin haltijat ovat oikeutettuja alennukseen osallistujamaksusta (ei koske joukkuekilpailuja ja tiettyjä kampanjoja).Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu Lyyti Oy:n tarjoamassa ilmoittautumispalvelussa, jonne pääset kotisivujemme ilmoittautumissivulta Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tapahtumapaikalla kisakansliassa. Varaamme oikeuden olla vastaanottamatta jälki-ilmoittautumisia mikäli tapahtuma on loppuunmyyty. Suosittelemme ennakkoilmoittautumista osallistumispaikan varmistamiseksi!

Maksu välitetään kilpailun järjestäjälle, jolloin ilmoittautumisestasi tulee sitova. Maksua ei palauteta, vaikka osanottaja peruisi aikeensa osallistua tapahtumaan. Ilmoittautumista ei ole mahdollista siirtää seuraavalle vuodelle.

Maksu tapahtuu verkkopankin ajantasamaksuna tai luottokorttimaksuna (maksukuluja voidaan periä). Ennakkoilmoittautumisen voi maksaa myös Smartum Oy:n palveluseteleillä tai Smartum Oy:n Liikuntasaldolla tai Liikunta- ja kulttuurisaldolla. Lue lisää maksutavoista jäljempänä tekstissä.

Juottoasemat

10 kilometrillä juottoasemia on kaksi: n. 3,2 km ja n. 7,6 km kohdalla.

Puolimaratonilla ja joukkuekilpailun reitillä juottoasemia on neljä: n. 5,2 km, n. 10,8 km, n. 14,7 km ja n. 18,0 km kohdalla.

Juottoasemilla tarjotaan vettä ja urheilujuomaa. Lisäksi osalla juottoasemilla on pientä purtavaa, kuten maustekurkkulohkoja, hedelmäkuutioita ja banaania. Muutamalla juottoasemalla on myös kasteltuja pesusieniä juoksijoiden virkistäytymiseen, mikäli keli sattuu olemaan lämmin ja aurinkoinen.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista ainoastaan tapahtumapäivänä paikan päällä. Maksutapoina ovat käteinen, korttimaksu, Smartum Oy:n palvelusetelit sekä Smartum Oy:n Liikuntasaldo tai Liikunta- ja kulttuurisaldo. Lue lisää maksutavoista jäljempänä tekstissä. Jälki-ilmoittautuminen avautuu kello 8.30 ja päättyy kello 11.40.

Järjestäjä Marathon Team Lapinjärvi ry varaa oikeuden olla vastaanottamatta jälki-ilmoittautumisia tapahtumapäivänä.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestää Marathon Team Lapinjärvi ry.

Marathon Team Lapinjärvi ry on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin tunnuksella 210.450. Yhdistyksen postiosoite on Ahventie 22–24 N 154, 65200 Vaasa. Yhdistyksen rekisteriosoite on Peltotie 9, 07800 Lapinjärvi. Marathon Team Lapinjärvi ry:n kotipaikkakunta on Lapinjärvi ja y-tunnus 2693601-8.

Keskeyttäminen

Mikäli juoksija keskeyttää kilpailun, tulee hänen ilmoittaa keskeyttämisestään viivyttelemättä lähimmälle ratavirkailijalle, liikenteenohjaajalle tai ensiapuyksikölle. Pyrimme järjestämään keskeyttäneille kilpailijoille kuljetuksen kilpailukeskukseen mahdollisimman pian.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee kotiseutumuseon pihassa. Vaatteidenvaihto ja peseytyminen on järjestetty läheisellä alakoululla. Kilpailukeskus avautuu juoksupäivänä kello 8.00. Kilpailukeskukseen on mahdollista jättää tavaroitaan säilytykseen veloituksetta.

Numerot on noudettava viimeistään kello 11.45 mennessä kilpailukeskuksen yhteydessä sijaitsevasta kisakansliasta. Numeroiden luovutus tapahtuu ilmoittautumistodistusta vastaan, joka toimitetaan juoksijan sähköpostiin. Kilpailukeskuksen osoite on Lapinjärventie 14A, 07800 Lapinjärvi.

Kilpailunumero

Osallistujille määrätään kilpailunumerot. Kilpailunumeron tulee olla koko juoksun ajan rintamukseen kiinnitettynä niin, että numero on helposti luettavissa. Ilman numeroa juoksevat henkilöt poistetaan reitiltä. Numeron saa pitää muistona tapahtuman jälkeen.

Loukkaantuminen ja omavastuu


Mikäli juoksija loukkaantuu kilpailun aikana, kehotamme häntä ottamaan yhteyttä radan varrella päivystävään ensiapuryhmään tai ratavirkailijaan. Kilpailukeskuksessa päivystää ensiapuryhmä koko tapahtuman ajan.

Kilpailija osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei ole vastuussa mistään aiheutuneista vammoista tai vahingoista.

Lähtöalue

Lähtöalueena toimii Lapinjärventien suora Kycklingsin edustalla. Juoksijoiden ohjaus lähtöalueelle aloitetaan 5 minuuttia ennen lähtöä, kello 11.55. Lähtöalue suljetaan 11.57, jonka jälkeen juoksijat ohjataan Harjutielle odottamaan siirtymistä lähtöviivalle. Lähtöviivalle siirrytään 11.59. Startti tapahtuu tasan kello 12.00. Kylänraitti suljetaan liikenteeltä lähdön ajaksi. Liikenteenohjauksellisista syistä johtuen lähtöalueen sulkemisen jälkeen lähtöviivalle ei päästetä enää juoksijoita: ole siis ajoissa paikalla, viimeistään 11.50! Seuraa kuulutuksia tapahtuma-alueella.

Maali

Maalialue sijaitsee kotiseutumuseon pihassa, jonne tullaan kylänraittia pitkin. Maaliviiva on tien oikealla puolella. Järjestäjät ohjaavat juoksijat kevyen liikenteen väylältä maaliin. Maalissa tarjolla on runsas huolto: nesteytystä, purtavaa ja yhteistyökumppaneidemme tuotteita. Lämmintä ruokaa on mahdollista ostaa. Juoksijoita pyydetään siirtymään pois maaliviivan välittömästä läheisyydestä mahdollisimman nopeasti.

Jokainen maaliin juossut saa tapahtumaa varten varta vasten lyödyn mitalin. Alueella päivystää ensiapuryhmä, taustalla elävää musiikkia. Kuuluttaja pitää yleisöä ajan tasalla tapahtuman edetessä.

Maksutavat

Ennakkoilmoittautuminen kotisivuillamme on mahdollista maksaa joko suoraan verkkopankin ajantasamaksuna (palvelun tarjoaa Lyyti Oy), luottokortilla (palvelun tarjoaa Lyyti Oy), Smartum Oy:n palveluseteleillä, Smartum Oy:n liikuntasaldolla tai Smartum Oy:n liikunta- ja kulttuurisaldolla. Maksukuluja saatetaan periä.

Mikäli haluat maksaa Smartum Oy:n seteleillä, ole hyvä ja käytä tähän tarkoitukseen varattua omaa ilmoittautumislomaketta (linkki ilmoittautumissivulla). Huom! Turvallisuussyistä älä lähetä Smartum Oy:n seteleitä postissa! Maksu seteleillä tapahtuu aina paikan päällä. Myös liikuntasaldo veloitetaan kortiltasi kilpailukansliassa*.

Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä on mahdollista maksaa joko käteisellä, maksukortilla*, Smartum Oy:n palvelusetelillä, Smartum Oy:n liikuntasaldolla tai Smartum Oy:n liikunta- ja kulttuurisaldolla.*
- Käteinen: vastaanotamme vain euroja ja enintään sadan euron (100 EUR) suuruisia seteleitä. Emme vastaanota suurempia seteleitä turvallisuussyistä.
- Smartum Oy:n palveluseteli: Marathon Team Lapinjärvi ry hyväksyy jälki-ilmoittautumisen maksutavaksi Smartum Oy:n tarjoamat 4 euron arvoiset liikuntasetelit sekä 5 euron arvoiset liikunta- ja kulttuurisetelit.

Huomaathan, että Smartum Oy:n tarjoamiin työnantajan tukemiin maksusuorituksiin pätevät seuraavat ehdot: Marathon Team Lapinjärvi ry hyväksyy ilmoittautumismaksun maksutavaksi ainoastaan Smartum Oy:n tarjoamat 4 euron arvoiset liikuntasetelit sekä 5 euron arvoiset liikunta- ja kulttuurisetelit. Setelit ovat aina henkilökohtaisia työsuhde-etuja, joten voit maksaa niillä ainoastaan oman ilmoittautumisesi! Turvallisuussyistä maksu seteleillä tapahtuu kilpailupäivänä paikan päällä. Emme vastaanota seteleitä postitse!

Ainoastaan voimassa olevat ja allekirjoitetut setelit kelpaavat maksuvälineeksi. Seteleillä maksavan tulee olla valmis todentamaan henkilöllisyytensä ilmoittautumisen yhteydessä. Marathon Team Lapinjärvi ry pidättää oikeuden olla hyväksymättä sellaisia palveluseteleitä, joiden aitoutta tai joiden käyttäjän henkilöllisyyttä ei syystä tai toisesta kyetä varmentamaan.

Mitali ja palkinnot

Jokainen osanottaja saa maaliin tultuaan tapahtumaa varten vasten lyödyn uniikin mitalin. Jokaisen sarjan kolmen kärki palkitaan näyttävin pokaalein. Lisäksi nopein mies ja nopein nainen palkitaan erillisillä kiertopalkinnoilla.

Nimenvaihdos

Kilpailunumeroa ei saa luovuttaa toiselle osallistujalle ilman järjestäjien suostumusta. Nimenvaihdos tulee tehdä viimeistään kello 11.45 lähtöpäivänä kilpailukansliassa. Perimme vaihdosta viiden (5) euron maksun.

Osallistumismaksut

Peten Puolikkaan osallistumismaksut vuoden 2016 tapahtumaan ovat seuraavat.

Ilmoittautuminen
6.3.2017–30.4.2017: 25,00 euroa (Juoksija-kortilla 22,00 euroa)
1.5.2017–28.6.2017: 28,00 euroa (Juoksija-kortilla 25,00 euroa)

Tapahtumapaita ennakkoilmoittautuneille (21.5.2017 mennessä)
18,00 euroa / kpl

Jälki-ilmoittautuminen tapahtumapäivänä
1.7.2017: 30,00 euroa (Juoksija-kortilla 27,00 euroa)

Kulloinkin voimassa olevasta hinnasta saa kolmen (3) euron alennuksen Juoksija-kortilla. Lisäksi voimassa saattaa olla erillisiä rajoitettuja kampanjoja.

Peseytyminen ja vaatteidenvaihto

Peseytymismahdollisuus on järjestetty läheisen alakoulun liikuntasalissa. Alakoulun osoite on Koulutie 16, 07800 Lapinjärvi. Samassa yhteydessä on myös vaatteidenvaihto. Tiloihin pääsevät ainoastaan juoksutapahtuman osallistujat, joiden tulee esittää kilpailunumero tilojen päivystäjille. Tämän johdosta kilpailunumero on ehdottomasti noudettava ensin kilpailukeskuksesta ennen siirtymistä vaatteidenvaihtoon.

Tavaroitaan voi jättää säilytykseen kilpailukeskukseen. Etenkin arvotavarat, kuten lompakot ja avaimet on syytä tuoda turvallisuussyistä kilpailukeskuksen yhteydessä olevaan tavarasäilytykseen, joka on juoksijoille maksuton.

Paikoitus

Tapahtumaan saapuvilla juoksijoilla on mahdollisuus jättää auto Lukkarinpuistoon, jonne liikenteenohjaajat opastavat saapuvaa liikennettä. Lukkarinpuistosta on parinsadan metrin kävelymatka kilpailukeskukseen (seuraa opasteita). Lisäksi käytössä on muita paikoitusalueita kilpailukeskuksen läheisyydessä. Pyydämme ystävällisesti seuraamaan liikenteenohjaajien opastusta.

Pyydämme erityisesti, että ajoneuvoja ei pysäköidä Lapinjärventien varteen tai kilpailukeskuksen välittömään läheisyyteen liikenteen ja järjestelyiden sujuvuuden takaamiseksi ellei liikenteenohjaaja toisin opasta.

Reitit

Molemmat reitit ovat Suomen Urheiluliiton tarkastajan virallisesti mittaamia, ja sen myötä ennätys- ja tilastokelpoisia. Reitteihin on mahdollista tutustua tarkemmin reittikarttasivulla.

Ryhmäilmoittautuminen

Tapahtumaamme on mahdollista ilmoittautua myös keskitetysti ryhmäilmoittautumisen kautta. Ryhmäilmoittautumiset laskutetaan ennakkoon sovittuna ajankohtana yhdellä laskulla. Isommille ryhmille (vähintään 5 osallistujaa) tarjoamme myös alennusta listahinnasta. Ota yhteyttä meihin, mikäli olet tulossa paikalle isommalla poppoolla.

Sarjat

Kymmenelle kilometrille on mahdollista osallistua seuraavissa sarjoissa:
- miehet yleinen
- naiset yleinen
- hölkkäsarja (ajanotto)

Puolimaratonille on mahdollista osallistua seuraavissa sarjoissa:
- miehet yleinen
- naiset yleinen
- miehet 40-v.
- naiset 40-v.
- miehet 50-v.
- naiset 50-v.
- miehet 60-v.
- naiset 60-v.
- hölkkäsarja (ajanotto)

Joukkuekilpailussa on ainoastaan yksi sarja.

Tapahtumalla ei ole ala- tai yläikärajaa. Ikäsarjoissa kyse on minimi-iästä. Esimerkiksi naiset 50-v.-sarjaan osallistuessaan juoksijan on oltava syntynyt 18.6.1966 tai aiemmin. Juoksijalla on aina oikeus osallistua yleiseen sarjaan, mikäli hän näin tahtoo.

Vuoden 2015 tapahtumapaita.

Tapahtumapaita

Tapahtumapaita toimitetaan niille juoksijoille, jotka sen tilaavat ennakkoilmoittautumisen yhteydessä valinnaisena lisäpalveluna. Tapahtumapaitaa ei voi sisällyttää omaan ilmoittautumiseen jälkikäteen! Paidan hinta on ennakkoilmoittautujalle 18,00 euroa.

Tapahtumapaita on Niken valmistama laadukas tekninen juoksupaita, jossa on tyylikäs tapahtumapainatus rintapuolella, ks. vieressä kuva viime vuoden paidasta.

Pieni erä tapahtumapaitoja tulee myyntiin tapahtuma-alueelle tapahtumapäivänä.
Urheilujuoma

Yhteistyökumppanimme huollossa on Hart Sports.

Valitukset, protestit ja oikaisuvaatimukset

Mahdolliset valitukset, protestit ja oikaisuvaatimukset tulee osoittaa kilpailukansliaan viimeistään tunnin sisällä siitä, kun viimeinen juoksija on tullut maaliin. Kaikki edellämainitut tulee suorittaa kirjallisesti, jotta tuomaristo voi kokoontua käsittelemään niitä. Tuomaristo käsittelee protestit ennen tulosten virallista vahvistamista. Kilpailunjohtajan vahvistama tuomariston päätös on lopullinen, eikä siitä voi valittaa. Muuta palautetta ja tapahtumaan liittyvät reklamaatiot voi jättää tämän sivuston yhteydenottolomakkeen kautta.Vastuunvapautuslauseke

'Force majeuren' johtaessa tapahtuman peruutukseen tai keskeyttämiseen tai tarjottujen palveluiden / ohjelman muutoksiin kilpailunjärjestäjä Marathon Team Lapinjärvi ry ei korvaa mitään välillisesti tai välittömästi aiheutuneita kuluja, tulonmenetyksiä tai muitakaan vahinkoja.

'Force majeureksi' katsotaan sellaiset ylitsepääsemättömät esteet kuten sota, poliittiset levottomuudet, lakko, luonnonmullistukset (kuten tulvat, myrskyt ja maanjäristykset), järjestäjän, alihankkijoiden tai muiden keskeisten yhteistyökumppaneiden ajautuminen kohtuuttomiin taloudellisiin vaikeuksiin (jotka johtavat tai ovat johtamassa vararikkoon, konkurssiin tai velkasaneeraukseen) tai järjestelyistä keskeisesti tai muulla tavalla merkittävästi vastuussa olevan henkilön äkillinen kuolema, vaikea vammautuminen tai muu terveydellinen seikka, joka vaikuttaa työkykyyn tapahtuman järjestelyiden suhteen.